Openingstijden | Route | Contact | Zoeken:

Geschiedenis van het bedrijf

Het bedrijf gaat terug tot begin zestiger jaren toen Nanne A. Ferbeek en zijn echtgenote M. Ferbeek-Elzinga hun eerste zoekopdrachten in antiek kregen. Hieraan beleefden zij zoveel plezier dat zij zich eind zestiger jaren als antiquair in Drachten vestigden, waar zij in enkele jaren een bloeiende zaak opbouwden.

Om onderdak te bieden aan de steeds groeiende collectie verhuisde het echtpaar naar een royaler pand, een prachtige Friese stolpboerderij in de bosrijke omgeving van Olterterp, vlakbij Drachten.

Vanaf dit moment kwamen de eerste restauratie opdrachten binnen. Het Restauratie-Atelier heeft zich in het bijzonder toegelegd op het restaureren van meubelen en schilderijen. De restaurateurs hebben door hun bekwaamheid, kennis en enthousiasme voor een prima reputatie gezorgd. Het atelier is dan ook een begrip in Friesland en daarbuiten.

Mevr. M. Ferbeek - Elzinga kreeg naast haar interesse voor antiek een passie voor juwelen en ging zich daarin verdiepen. Na het volgen van vele cursussen en het behalen van diploma’s, specialiseerde zij zich als juwelier/diamantair binnen het bedrijf.

De oudste dochter drs.Emmy Ferbeek studeerde kunstgeschiedenis en leent haar expertise vaak aan het bedrijf uit.

Na eerst een handelsstudie te hebben afgerond voltooide de jongste dochter Hilde Ferbeek in 1993 de opleiding aan de vakschool voor goud- en zilversmeden te Schoonhoven. Vanaf dat moment maakt zij deel uit van het bedrijf. Met haar organisatietalent, kennis en enthousiasme heeft zij het bedrijf een nieuwe impuls gegeven. Zij verricht samen met 6 medewerkers, met kennis en bekwaamheid, uitstekend werk.